Vrijdag 26 Augustus 2016 - 10:27:52

Geloof in de gezinnen vandaagDe 5 krachtlijnen:

  1. CCV Gezinspastoraal ondersteunt gezinnen die vandaag gelovig proberen te zijn en slaat bruggen naar wie verder af staat van geloof en/of Kerk.
  2. CCV Gezinspastoraal bouwt samen met anderen aan de kerkgemeenschap en vraagt bijzondere aandacht voor het gezin in de maatschappij.
  3. CCV Gezinspastoraal inspireert mensen om meer plezier en kansen te ontdekken in het samen leven en werken.
  4. CCV Gezinspastoraal kiest voor barmhartigheid voor wie broosheid en kwetsbaarheid ervaart in huwelijks- en gezinsrelaties of bij ingrijpend verlies.
  5. CCV Gezinspastoraal gelooft in de gezinnen vandaag met hun kansen en mogelijkheden, wetend dat God met hen meegaat in hun wel en wee.

CCV Gezinspastoraal bisdom Brugge heeft eigen publicaties en een eigen website: www.gezinspastoraalbrugge.be

CCV Gezinspastoraal bisdom Brugge wordt ondersteund door een stuurgroep Gezinspastoraal die helpt nadenken en lijnen uitzetten.


Goed om weten: Bibliotheek en documentatiecentrum De Bron

Op zoek naar audiovisueel materiaal, publicaties, boeken ...?
In het bisdom Brugge vind je een ruim aanbod in Bibdoc De Bron.
Catalogus: www.bidoc.be/bibdoc

Bibdoc is een in godsdienst gespecialiseerde uitleenbibliotheek met een schat aan audiovisueel materiaal. Tevens is het een 'gewone' bibliotheek waar filosofie, kunst, de betere roman en dvd terug te vinden zijn, samen met een uitgebreide kinder- en jeugdafdeling.
Leerkrachten vinden er alle handboeken voor het godsdienstonderwijs bij kleuters en lagere schoolkinderen.

Uitgaven over 'menselijke thema's' zoals echtscheiding, ziekte, mensen met een beperking, verliesverwerking, pesten, depressie, palliatieve zorg,... worden heel goed bijgehouden. Je treft een uitgebreide keuze aan voor kinderen, jongeren en volwassenen.
De collectie audiovisueel materiaal bevat honderden religieuze cd's, video's en dvd's, meditatiedoeken, foto's en prenten.
Daarnaast concrete documentatie bij de voorbereiding van liturgische vieringen. Tientallen religieuze spellen om met kinderen te spelen. Meer dan 80 religieuze stripverhalen.
Ter plaatse kunnen godsdienstige en algemene tijdschriften geraadpleegd worden.

Bibliotheek en documentatiecentrum De Bron
Marktstraat 88
8530 Harelbeke
Tel. 056 73 70 73
e-mail: bibdoc.debron@skynet.be
www.debron-har.be
Catalogus: www.bidoc.be/bibdoc

 

Over Thomas

Thomas is een interactief platform voor actieve samenwerking tussen alle leerkrachten (r.-k.) godsdienst van alle onderwijs- netten in Vlaanderen.

Partners

Katholiek Onderwijs Vlaanderen (voorheen VSKO) IDKG Faculteit Theologie en Religiewetenschappen logo