Gezinspastoraal Vlaams-Brabant en Mechelen

Vrijdag 26 Augustus 2016 - 10:27:53

Onze dienst ziet als hoofdopdracht: de zorg om relaties in zijn hedendaagse verscheidenheid. Relaties zijn in het leven van mensen van levensbelang. Vandaar dat we eerder spreken van ‘relatiepastoraal’ dan wel van ‘gezinspastoraal’. Onze activiteiten zijn, op eigentijdse wijze, ingebed in de christelijke traditie en de brede kerkgemeenschap.

Deze activiteiten en initiatieven situeren zich vooral, doch niet uitsluitend, op het terrein van zorg om beginnende relaties en huwelijksvoorbereiding, gezinnen en relaties binnen het gezin, zorg om gebroken relaties en rouwverwerking. Als pastorale dienst willen we naast mensen staan, met hen op weg gaan en hen sterk maken. Zo is er het project ‘Tralies uit de weg‘ in de het arresthuis in Mechelen.

Voor meer informatie (folders van activiteiten, boeken of ondersteuning en begeleiding van plaatselijke initiatieven), neem contact op met het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen.

Over Thomas

Thomas is een interactief platform voor actieve samenwerking tussen alle leerkrachten (r.-k.) godsdienst van alle onderwijs- netten in Vlaanderen.

Partners

Katholiek Onderwijs Vlaanderen (voorheen VSKO) IDKG Faculteit Theologie en Religiewetenschappen logo