Huwelijksvoorbereiding

Vrijdag 26 Augustus 2016 - 10:27:53

Wil je voor de katholieke Kerk trouwen?
Van harte gefeliciteerd met deze grote stap in je leven!

De kerkgemeenschap wil je graag ondersteunen bij deze keuze. Op deze site vind je alles wat je moet weten over de voorbereiding op een kerkelijk huwelijk. We bieden je informatie aan over de verschillende fasen in de voorbereiding, de samenstelling van een huwelijksviering, initiatieven of ontmoetingskansen met andere koppels, nuttige adressen,…

Misschien woon je samen en twijfel je nog om al of niet voor de Kerk te trouwen? Deze site wil meer informatie bieden over de eigenheid van een christelijk huwelijk en de betekenis van het huwelijk als ‘sacrament‘.

Of je begeleidt koppels in de voorbereiding op hun huwelijk? Wij bieden graag de nodige ondersteuning. Op deze site vind je allerhande materiaal: methodieken, werkmappen, boeken en artikels, nuttige adressen, ...

Wil je kennis maken met talrijke initiatieven, interessante tips en wetenswaardigheden, bezoek dan de pagina‘s van de diocesane diensten. Hier vind je informatie per bisdom/vicariaat.

 

Over Thomas

Thomas is een interactief platform voor actieve samenwerking tussen alle leerkrachten (r.-k.) godsdienst van alle onderwijs- netten in Vlaanderen.

Partners

Katholiek Onderwijs Vlaanderen (voorheen VSKO) IDKG Faculteit Theologie en Religiewetenschappen logo