Kinderwens

Vrijdag 26 Augustus 2016 - 10:27:55

‘Zijn jullie bereid kinderen als geschenk uit Gods hand te aanvaarden?’ De meeste koppels beantwoorden die vraag met een volmondig ‘ja’. Dat antwoord is heel natuurlijk. De huwelijksritus dicteert de liefde niet, zij beschrijft alleen de natuurlijke loop ervan. Groeiende liefde wil levenslang duren, wil zich openbaren aan anderen, verlangt naar een zegen van Hierboven én wil vruchtbaar zijn.

Een onvervulde kinderwens is voor de meeste koppels dan ook een heel zware slag. De toekomst ziet er in één klap helemaal anders uit. Emotioneel en sociaal worden zij diep gekwetst. Toch houdt deze onvervulde kinderwens ook kansen tot nieuw leven in. Heel wat koppels ontdekten andere manieren om vruchtbaar te zijn.

Overigens zijn het niet alleen koppels die lijden onder een onvervulde kinderwens. Het gemis van een partner kan de onvervulde kinderwens nog versterken, en omgekeerd. Liefde wil stromen, en wanneer dat niet kan in de richting die je voor ogen had, doet dat veel pijn. In de volgende webpagina's blijven we stilstaan bij manieren om met die pijn om te gaan, en gaan we op zoek naar beddingen waarbinnen jouw liefde toch kan stromen.
 

 

Over Thomas

Thomas is een interactief platform voor actieve samenwerking tussen alle leerkrachten (r.-k.) godsdienst van alle onderwijs- netten in Vlaanderen.

Partners

Katholiek Onderwijs Vlaanderen (voorheen VSKO) IDKG Faculteit Theologie en Religiewetenschappen logo