IDGP-Vakbibliotheek

Vrijdag 26 Augustus 2016 - 10:28:00

De Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP) beschikt over een gespecialiseerde vakbibliotheek met ruim 2.880 boeken en een twintigtal tijdschriften over relationele en gezinsthema’s.
Dit documentatiecentrum werd in 2002 opgenomen in de Maurits Sabbebibliotheek van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven, waar de boeken en tijdschriften geraadpleegd kunnen worden.

In principe kunnen de boeken en tijdschriften door iedereen geconsulteerd worden. Ze worden echter niet uitgeleend. In de Maurits Sabbebibliotheek zijn kopieermachines beschikbaar.

Van de tijdschriften in deze vakbibliotheek hield IDGP tot eind 2014  documentatielijsten bij met de gegevens van de artikels die betrekking hebben op het gezin en aanverwante thema’s. Artikels worden hierin alfabetisch opgenomen aan de hand van een aantal trefwoorden.


Publicaties - boeken

Via deze link vind je een overzicht van de publicaties die in de IDGP-Vakbibliotheek zijn opgenomen.
Klik op het getal dat onder 'gevonden records' staat. Er worden dan 1.000 publicaties getoond.

Als je wil weten of een welbepaald boek deel uitmaakt van de IDGP-Vakbibliotheek, dan kun je als volgt tewerk gaan in de online catalogus: ga naar 'uitgebreid zoeken', selecteer in een zoekveld  'Alle velden' en vul in 'IDGP'. In de andere zoekvelden kun je dan combineren met zoeken op titelwoorden, auteur, enzovoort. 
 

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2015

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2014

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2013

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2012

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2011

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2010

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2009

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2008

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2007

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2006

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2005

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2004

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2003

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2002

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2001

IDGP-boeken met als publicatiedatum 2000

IDGP-boeken met als publicatiedatum 1999 top


Tijdschriften

Via deze link vind je een overzicht van de tijdschriften die in de IDGP-Vakbibliotheek zijn opgenomentop


Documentatielijsten

Van de tijdschriften in de IDGP-Vakbibliotheek werden tot eind 2014 documentatielijsten bijgehouden met de gegevens van de artikels die betrekking hebben op het gezin en aanverwante thema’s. Artikels worden hierin alfabetisch opgenomen aan de hand van een aantal trefwoorden.


Documentatielijsten per trefwoord

Wanneer je op een trefwoord klikt, krijg je een overzicht van de artikels over dit onderwerp in de tijdschriften in de IDGP-Vakbibliotheek.

AbortusAdoptieAllochtonenArbeidArmoedeAutismeBejaardenBio-ethiekCatecheseCommunicatieDementieDepressieDerde wereldDienstbaarheidDoop / doopselDrugsEchtscheidingEthiekEuthanasieGeestelijke gezondheidGeloofGeloofscommunicatieGeloofsopvoedingGender  – Gevangenispastoraal / gevangenisGeweldGeweldloosheidGezinGezin en arbeidGezinspastoraal – GrootoudersHandicapHIV-AidsHolebiHulpverleningHuwelijkHuwelijksvoorbereiding ImmigratieInterreligieuze dialoogJongerenJongerenpastoraalKerkKinderenKinderloosheidKindermishandelingKinderrechtenLevensbeschouwingenLiturgieMaatschappij en samenlevingMediaMigrantenMilieuNieuw samengestelde gezinnenOnderwijsOntmoeting van gezinnenOpvoedingOuderenOuderschapPalliatieve zorgPastoraalPestenPleegzorgPolitiekPsychiatriePsychologieRacismeRelatiesReligieRouwSacramentenSamenlevingSeksualiteitSeksueel misbruikSociale mediaSpiritualiteitSynodes over het gezinTheologie – Vaticanum IIVergevingVerslavingVrijwilligersVrouwen / vrouwenrechtenZelfdodingZiekteZorg / zorgverleningZwangerschap
 


Documentatielijsten per kalenderjaar

Documentatielijst 2014

Documentatielijst 2013

Documentatielijst 2012

Documentatielijst 2011

Documentatielijst 2010

Documentatielijst 2009

Documentatielijst 2008

Documentatielijst 2007

Documentatielijst 2006

Documentatielijst 2005

 

 

Over Thomas

Thomas is een interactief platform voor actieve samenwerking tussen alle leerkrachten (r.-k.) godsdienst van alle onderwijs- netten in Vlaanderen.

Partners

Katholiek Onderwijs Vlaanderen (voorheen VSKO) IDKG Faculteit Theologie en Religiewetenschappen logo